Aquagard

Aquagard, veilgheidsafdichting zwembad

PRINCIPE

De AquaGuard afdekking bestaat uit een polyester versterkt PVC zeil dat het zwembad quasi hermetisch afsluit. M.b.v. een sleutelschakelaar wordt het zeil achter het zwembad opgerold en dit gebeurt met een hoge snelheid zodat een bad van 8m lang in 40 seconden wordt geopend respectievelijk gesloten.

Ingebouwd of als opbouwversie, de AquaGuard afdekking is zowel geschikt voor bestaande als nieuwe zwembaden.

VEILIGHEID
De AquaGuard afdekking is een echte veiligheidsafdekking. We maken gebruik van een hydraulisch mechanisme zodat elektriciteit in de buurt van het zwembad wordt vermeden. Het quasi hermetisch afsluiten van het zwembad zorgt voor een optimale veiligheid, niet alleen voor kinderen en huisdieren, maar ook voor volwassenen. Dankzij de opwaartse kracht van het water onder de afdekking kan een gewicht van meerdere honderden kilogrammen worden gedragen. Daarenboven is de AquaGuard zelfvergrendelend en moeten er dus geen extra manuele en tijdrovende bevestigingen worden uitgevoerd.
WERKING
Bij een zeilboot wordt het zeil gehesen. Bij de AquaGuard afdekking wordt het zeil over het wateroppervlak van het zwembad getrokken. M.b.v. polyester touwen versterkt met KEVLAR wordt het zeil over rollagers aan het uiteinde van de aluminium rails dicht getrokken. Bij het openen van de afdekking wordt het zeil opgerold op een as achter het zwembad.

PROPERHEID

Naast veiligheid biedt AquaGuard ook properheid en hygiëne dankzij het quasi hermetisch afsluiten van het zwembad. Het zeil zorgt ervoor dat er geen vuil zoals bladeren, dennennaalden, stof, … in het zwembad kunnen terechtkomen. Daarenboven wordt UV afgeblokt waardoor algengroei en de afbraak van chloor worden geminimaliseerd. Het zwembadwater blijft kristalhelder en het gebruik van chemische producten blijft beperkt.

ENERGIEBESPAREND

Kortom de AquaGuard afdekking zorgt voor hogere temperaturen van het zwembadwater aangezien warmteverliezen t.g.v. verdamping geminimaliseerd worden. Daarnaast wordt overdag het zwembad lichtjes opgewarmd door de zonne-instraling die aan het water wordt afgegeven via de afdekking. Daartoe is het  effect is des te groter naarmate u een donkerdere kleur kiest.
Een AquaGuard afdekking is immers compatibel met een warmtepomp.

KWALITEITSAFDEKKING
Een AquaGuard zeil is een hoogwaardige polyester versterkte folie van 580g/m² en is uitgerust met een UV werende laag. Met 7 beschikbare kleuren laat deze afdekking zicht perfect integreren in haar omgeving. De werking van de afdekking is erop gebaseerd dat het zeil ten allen tijde rust op het water. Afhankelijk van het waterniveau zullen meer of minder plooien zichtbaar zijn. De waterdichte afdekking wordt geleverd met een evacuatiepomp om het overtollige regenwater weg te pompen.

100% veilig AquaGard