Aquatop

Automatische zwembadafdichting

MKpools heeft zich gespecialiseerd in de perfecte integratie van inbouwrolluiken. Wij hebben standaard inbouwsystemen in ons pakket voor zwembaden met een breedte van 2,5 t/m 6 meter en lengte maten van 4 t/m 20 meter. Heeft u een afwijkende maat ook hierin kunnen wij zeker wat betekenen voor u. Wij hebben systemen welke in ieder type zwembad toe te passen zijn, zoals folie, beton, polyester, kunststof, betegeling etc. Vraag deskundig advies, of kom één van onze modellen bekijken.

Inbouw onder waterterras / ondiep zone / plage

De meest gekozen inbouwmanier van de afgelopen jaren is toch wel “het waterterras” Een zeer stijlvolle en elegante manier om het lamellendek uit het oog te onttrekken in opgerolde positie. Dit systeem is zowel toe te passen bij nieuwe zwembaden als zwembadrenovaties. Het oprolsysteem met lamellen wordt geïntegreerd onder de eerste trede van de inlooptrap of ondiepe waterzone ook wel waterterras genoemd. Lamellendekvervangen.nl biedt diverse afwerkingsmogelijkheden aan voor de nis zoals PVC platen eventueel bekleed met zwembadfolie, acrylaatplaten, composietplaten of tegels. In combinatie met een RVS/INOX 316L draagbalk en onze eigen lamelgeleiding wordt het automatische oprolsysteem onzichtbaar geïntegreerd in uw zwembad. Deze inbouwwijze kan zowel bij skimmer- als overloopbaden worden toegepast. Grote voordelen van dit systeem zijn: uw bad oogt optisch groter aangezien u een groter wateroppervlak krijgt en u geeft uw zwembad een extra functie door het waterterras waar u op kunt gaan zitten of liggen.

Inbouw in nis met rooster

De klassieker: het inbouw systeem in een nis achter het zwembad. Tussen het zwembad en de nis bevindt zich een tussenwand uit beton (eventueel bekleed met tegelwerk) of metselwerk bekleed met folie zoals de rest van uw zwembad. Ook is het mogelijk om een op maat gemaakte wand uit PVC of polyester te plaatsen. Wij raden aan een aanzuigpunt (bodemput) toe te passen in de nis, daarnaast is het belangrijk dat het waterniveau nooit zakt onder de hoogte van de tussenwand. Dit kan d.m.v. een automatisch waterniveau regeling of gewoon goed opletten wanneer u uw dek opendoet. Een RVS/INOX 316L balk in combinatie met een houten of kunsthouten rooster dekken de nis af. Bij dit systeem moet men rekening houden met een waterniveau van 10-12cm vanaf de bovenzijde van de randsteen. Bij zwembaden breder dan 4,5 meter is het ook nodig extra beugels te voorzien om de balk te ondersteunen en de doorbuiging ervan te minimaliseren.