Hoe uw zwembad winter klaar maken

Maak je zwembad winterklaar

Helaas, de zomer loopt op haar laatste benen. De dagen worden korter, de nachten frisser en het zwembad ligt er steeds meer verlaten bij. Nu de temperaturen buiten beginnen te dalen, moet je jouw zwembad winterklaar maken. Dit betekent dat je best een aantal eenvoudige voorzorgen neemt om bij het aanbreken van het nieuwe zwemseizoen niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Dit kan gaan van een filterpomp die open gevroren is tot het water dat er vies en groen uitziet. We leggen je in enkele stappen uit wat je moet doen om je zwembad optimaal te laten overwinteren.

Van zodra de watertemperatuur onder de 12 °C zakt, wordt het voor de algen te koud om te overleven. Gevolg: het zwembadwater wordt minder snel groen en daarom hoef je niet zoveel chloor meer te gebruiken. Dat is meteen ook het startschot om je zwembad winterklaar te maken. Wij hebben een stappenplan voor je klaar dat je kan volgen:

Leave a comment